De uitbundige keuken van Asturias / La Fastuosa Cocina de Asturias

De uitbundige keuken van Asturias / La Fastuosa Cocina de Asturias

Asturias está de moda en los Países Bajos, y una nueva prueba de ello es el reportaje que el blog de viajes MaXperience Spain dedica a la cocina asturiana.

No pueden faltar en el reportaje referencias al queso cabrales, a la sidra, y a los restaurantes que abarcan desde los platos más tradicionales hasta las nuevas expresiones gastronómicas.

Camping Lagos de Somiedo participa de este reportaje, al igual que ya lo hizo en el pasado en el extenso artículo que este mismo blog dedico al Parque Natural y Reserva de la Biosfera de Somiedo.

A continuación unos extractos del artículo original y los enlaces para visitar su página.

Asturias is geen wijngebied, maar een cidergebied. De gastronomie is rijk aan verscheidenheid, en varieert van zeevruchten en vis tot vlees en groenten en natuurlijk ook zoetigheden. Het landschap wordt gekenmerkt door groene bergen met honderden koeien waardoor de streek bekend staat om de melk, maar vooral om de kazen waaronder de bekendste de cabrales, een groenige schimmelkaas is.

In Asturias is het gewoonte om in een sidrería te gaan eten. Gezellige bistro´s met lange houten tafels. Uiteraard wordt al het eerder beschreven lekkers aangeboden op de uitgebreide kaart en zonder dat je er om vraagt staat er onmiddellijk een traditionele groene fles met sidra op tafel.

Wil je wat luxer en genieten op hoger niveau dan ga je naar een Mesa de Asturias. Hier ligt de nadruk op een gastronomische ervaring met hoogstaande producten die bereid worden met de laatste innovatieve snufjes. Die worden opgediend aan prachtig gedekte tafels met mooi servies.

Para una estancia mas agradable y una mejor conviencia

Reglamento

camping

Mascotas

convivencia

Normas

apartamentos

Tarifas

2024